Så var vintern här

Jag hatar vintern. Inte så mycket för kylan, nej jag hatar vintern för de långa nätterna. Spelar ingen roll att jag är i ett annat land med en massa nya grejer hela tiden. Jag blir ändå nedstämd av skiten. Nästa resmål ska fan bli närmre ekvatorn!

Jobbet går fint, tjänade $130 i provision i fredags. Så jag kommer klara mig fint. Just nu är det lite knapert dock för mina löner hittills har varit baserade på timlön - $9,40 i timmen, vilket inte räcker långt. Så om någon känner för att donera lite pengar till en god sak är det bara att skicka! Ska köpa en kamera för ca $1000 när jag får pengar så jag kan börja lägga upp lite bilder.

Goda nyheter är att bror min ska komma över. Tack som fan farsan! Vi kommer ha det skitskoj här!

Jag börjar bli grymt trött på stadslivet, måste ta mig iväg härifrån över en helg eller nåt, enda problemet är pengar. Är man född och uppvuxen på landet antar jag att man måste ha sig lite friluftsliv för att klara sig. Vart man än går här finns det folk, jag gillar känslan att inte en människa är inom flera kilometers avstånd. Man kan ta sig sin lilla tid och bara slappna av. I storstan blir man stressad av allt liv runtomkring en, speciellt i denna staden. Calgary är en stad med otroligt högt tempo. Slår lätt Stockholm. Något som jag tror bidrar till det är den otroliga takt stan växer med. Undersökningar har visat att Calgary är den stad i Kanada där folk väntar kortast tid i kö innan de tröttnar och går!

Men Calgary är också en väldigt ren stad. Calgary vann pris för renaste staden i världen 2007! Att stan är såren förundrar mig lite, det är inte som i Stockholm med papperskorgar överallt. Här kan man få gå långt innan man hittar en papperskorg. Så folk är väldigt tålmodiga vad gäller småskräp. Det kan de tydligen bära med sig långt. Det är inte som Paris heller med en massa renhållningsarbetare, några finns det men absolut inte i den utsträckningen. I och för sig kör folk betydligt mycket mer bil än de går här så det kan ju vara en anledning.

Jag har sprungit på ett gäng svenskar i stan! En av dem kom in och handlade lite grejer av mig i veckan. Mitt i försäljningen sa hon att hon köpt nånting i Sverige. Visade sig att hon var från Sverige så vi började snacka svenska mitt i affären! Kändes något lustigt, det finns ju inte så jäkla många som snackar svenska i världen!

Ikväll är det Calgary Cup som gäller. Det är en intern tävling mellan future shop affärerna i Calgary. Jag ska spela floorhockey, vilket jag tror är en liten blandning av innebandy och hockey. Ska kolla upp det på youtube. Gamla goda youtube.

Har visat klipp på innebandy för mina roomies. De har faktiskt blivit lite intresserade. Synd att det inte finns några lag här, saknar att spela. När jag kommer hem blir det definitivt spel. Var får vi se.

Nu är jag lite sugen på frukost, så jag avrundar med att säga att jag aldrig mer kommer bo i Ljungby kommun!

Puss
Beppe

RSS 2.0