Kom och köp!

Så har jag slutfört min träning.

De två senaste dagarna har jag haft träning för mitt jobb på Future Shop. Det har varit rätt skoj faktiskt. Känns som om det är en trevlig atmosfär på Future Shop.

Innan jag börjar berätta om mitt jobb kanske jag ska ge er lite information om företaget.

Future Shop grundades 1982 i Vancouver. 1990 hade de expanderat över hela Kanada. 2002 eller 2003 köpte Best Buy upp Future Shop och de båda företagen driver idag en dual brand strategy, d v s två företag i ett. Med Future Shop som den största i Kanada.

Omsättningen förra året var $5 miljarder! Deras mål är att dubbla det om några år, minns inte riktigt hur många. Ett företag så stort och med såna enorma resurser och reserver på banken känner knappt av att ekonomin faktiskt är ganska dålig. De har inte slagit av på takten med att öppna fler butiker eller anställa fler folk. Deras strategi är att köra på aggressivt som fan och komma ut ur krisen starkare än konkurrenterna.

Vad för slags företag är då Future Shop?
De är Kanadas motsvarighet till Elgiganten, Onoff och Siba hemma.

Vad kommer jag tjäna?
Jag har ingen lön. Jag jobbar på provision. Nu kanske ni tänker samma sak som jag tänkte först. Speciellt som alla ni som läser detta är svenskar. Men provision är inget fult ord. Jag är inte det minsta orolig att jag inte kommer tjäna några pengar. Jag är inte obekväm med att snacka med folk, så varför skulle jag inte kunna sälja kameror och mobiler? Det är det som är min avdelning.

Får jag rabatt som anställd? Ja för fan! Jag köper allt till inköpspris. Vilket betyder att det inte kommer bli någon rabatt på vissa varor, då affären faktiskt säljer dem med förlust. Men digitalkameror t ex blir det en ganska schysst rabatt på!

Min första "riktiga" dag är imorgon. Jag kommer börja dagen med lite mer träning, men hoppas på att få ge mig ut och sälja så fort som möjligt! Det är ju bara så jag får pengar, eller hur?

Till nästa stora händelse.

Halloween denna helgen. Min första Halloween. Men eftersom jag har min första dag i butiken imorgon så vet jag inte hur jag kommer jobba denna helgen. Jag har planerat att gå och kolla in min kompis Casey när han är DJ på ett ställe. De flesta av mina kompisar ska dit med. Hoppas att jag inte jobbar på söndag så jag kan ha kul utan att tänka på konsekvenserna.

Nu är klockan mycket, dags att sluta.

Puss
Beppe

Va!? Var det du som var hon?

Haha! Den kuligaste grejen hände i lördags!

Tom hade biljetter till Bob Saget (Stand-up comedy).

Han bjöd in en tjej, hon kunde inte. Han bjöd in nästa, hon kunde inte.

Han kollade i telefonboken. "Ah, Allison. Det måste vara hon; Ally från jagtoberfest! Jag bjuder med henne!"

Ett par timmar senare och hon kommer. Men inte fan var det den tjejen! Han hade bjudit in fel tjej! Och den tjejen han hade bjudit in var inte alls en tjej i hans smak!

Efter nån timme så tog han mig till sidan och sa att det var fel tjej och att han mycket hellre ville ta med mig på showen! Han frågade hur han skulle bli av med henne. Jag sa åt honom att vara ärlig. Han skulle ju inte känna sig taskigare om han tog med henne till Bob Saget och försökte ha kul med fel person än han skulle om han talade om sanningen.

Gissa vad, det gjorde han! Han berättade om missförståndet.

Hennes svar: "You're an asshole!" Sen berättade hon att hon varit med sina kompisar när hon fått smset och att hon berättat för dem att hon skulle ut med Tom som de träffat häromdagen.

Stackarn, hon gillade nog honom skarpt!

Hon stannade en liten stund till efteråt. Han sa till henne att han ringde den andra Ally och att de skulle gå. Sen drog hon och jag och Tom gick och kollade på Bob Saget! Det var grymt kul!

Sann historia!

När vi kom hem från Bob Saget var husfesten i full gång! Vi hade bjudit över folk. Mer skoj!

Men om vi backar bandet lite så kan jag säga att jag hade en annan grej att fira! På torsdagen ringde så Future Shop och bokade in en intervju med mig på fredagen.

Intervjun gick bra, och managern sa att han skulle snacka med sin boss sen skulle de ge definitivt svar. Men han sa: "congratulations in advance!" Så det kändes bra.

Dagen efter, mitt i min dagliga mini-workout ringde min telefon. Future Shop! Jag fick jobbet. Skulle bara gå dit och fixa med papper. De satte tiden till 11.30 dagen efter. Ajaj, fest - möte med framtida chefen dagen efter. Jaja, vi får ta det som det kommer. Jag gjorde inte bort mig i alla fall och jag kommer börja på onsdag med träning 2 dagar. Sen blir det första passet på fredag.

På söndagen, efter mötet, tog Don och Nancy med mig på en hockeymatch. Mitchell spelade, deras son. Han gjorde mål efter kanske 2 minuter. Matchen slutade 3-3. Blev ganska sugen på att spela lite själv. Det är ju ett tag sen man slutade nu och jag har bara spelat lite på skoj med kompisar och skolan ett par gånger sen jag slutade. Vi ska spela lite pond hockey vi i huset snart. Ska bli kul!

För att säga något jag märkt med Kanada: Ingenting går särskilt snabbt här jämfört med hemma. Köerna i mataffären t ex. De har ett litet rullband, en kassörska som oftast inte är alltför skyndsam och en packare. Om man har tur, för annars packar kassörskan och då går det ännu långsammare!

Vänta lite! Jag kom på en grej som går snabbare här: Beställningar i restauranger, barer o dyl. De jobbar ju för dricksen, och de ser till att du verkligen är nöjd. Servicen här är helt klart mycket bättre än hemma, och jag är inte alls emot ett drickssystem med en ganska låg minimi-lön. De kan faktiskt tjäna riktigt bra med dricks! Tom kom hem en kväll från sitt jobb. Han hade tjänat $300 i dricks på en eftermiddag! Sen bjöd han mig och Sophie på drinkar som en tok för att fira! Han är så givmild! Han är en student och ändå bjuder han så fort han får lite extra pengar!

En av de bättre kompisar man kan ha! Han ser alltid till att alla är nöjda och glada. Han är förbannat bra på att pigga upp! Sen är han en rolig kille som inte är rädd för att gå sin egen väg om ingen håller med.

Kom ju precis på att jag inte riktigt beskrivit mina roomies.

Tom beskrev jag precis väldigt bra.

Sophie är hur snäll som helst. Hon ställer alltid upp för en. Hon är en liten partytös och det är kul. Hon har en riktigt brittisk dialekt och ibland hör jag inte vad hon säger för hennes dialekt är den där de bryter av orden i slutet av meningen och mer gör ett stönande ljud. Fattar ni vad jag menar?

Colin är skoj. Han är lite lugnare än Tom och Sophie. Åtminstone tills han har druckit lite. Men jag antar att det är för att han har flickvän. Man brukar bli lite lugnare då. Honom hänger jag rätt mycket med när vi ska göra lite mer alldagliga grejer. Ibland hänger jag med honom ut men han går inte ut lika ofta som jag. Ibland kan han vara lite småsint och tjurig men det är lätt att jobba sig förbi.

Emma bor egentligen inte här men som Colins flickvän är hon här nästan jämt. Hon är en lite tjej från Skottland. Men hon flyttade hit för så många år sedan att hon inte har någon dialekt kvar. Hon är en supersnäll tjej. När Colin var iväg en vecka i Saskatchewan och besökte olika oljefält bodde hon här. Vi gick ut en kväll bara hon och jag och tog några öl och snackade. Planen var att vi skulle leta upp ett ragg till mig. Men det var nästan folktomt i baren så vi drack ett par öl och snackade istället.

Dave är fortfarande inte med så mycket, Han var ju givetvis med på festen. Det är faktiskt enda gången jag festat med honom under denna en och en halv månad jag bott här. Men han är en riktigt trevlig kille. Ser just nu att jag har lånat hans gitarr i tre dagar. Den står på mitt rum. Han är lite högljudd när han rör sig men det stör inte mig. Jag sover ganska djupt.

Det är helt underbart att bo på detta viset. Man har alltid kompisar runt omkring sig! För det mesta är det jag Tom och Sophie som sitter uppe längst och kollar på tv och snackar. Det är vi tre som är närmast känns det som. Vi har klickat riktigt bra.

Nu är klockan mycket, dags att sluta.
Puss
Beppe

Nu så

Livet går vidare. Inte många löv kvar på träden.

Denna veckan har Colin varit iväg. Hans flickvän Emma har bott i huset istället. Killen som äger hennes hus har precis separerat från sin fru och har flyttat in i källaren i det huset de bor. Hon gillar inte riktigt det, vilket jag kan förstå. Dessutom är hon en förbannat trevlig tjej så ingen av oss har haft något emot att hon är här utan Colin.

Vi har också fått en katt att ta hand om, det är Colins mammas katt. Hon flyttar just nu så vi ska ta hand om den ett tag. Den är ganska kul. Fäller lite men det är smällar man får ta.

I onsdags åkte jag och Emma till en galleria. Hon skulle sy om sina byxor, hon är en tanig liten tjej. Jag köpte hårgrejer. Schampo, balsam och fixa-frillan-grejs. $45 för kalaset. Sen åkte vi hem, drack några öl och gick till puben i närheten.

Igår (torsdag) köpte jag FIFA 09 och satt och spelade när Tom kom hem. Glad som fan efter att han slutat jobba. Sa att han beställt öl till oss och att vi skulle dra tillbaka till puben han jobbar på för att dricka lite och kolla på Vancouver - Detroit. Det blev inte så lite. Fortsatte när vi kom hem. Drog ner på stan, 3 olika ställen. Jag, Tom och Sophie. Hur kul som helst. Lite segt idag bara.

Men nu är det ok på den punkten med. Ska kolla på film med Tom, Sophie och några mer. Body of Lies ska vi se. Sen kanske man kan gå och ta sig en öl med.

Oops, nu blev klockan mycket. Måste dra

Puss
Beppe

Nej, jag är inte bakis. Jag är fortfarande full!

Ni har så rätt som ni säger. Vi får väl se vad som händer. Har en tjej på G faktiskt. Verkar ganska seriöst. Men just nu är jag för borta i huvet för att tänka.

Hur som helst. Till vad jag tänker idag.

Är det möjligt att fortfarande vara full klockan 14.30 dagen efter? Jag känner mig mer full än bakis. Hade en fruktansvärt hård kväll igår. Inte blivit så drängafull på länge. Vilket jag inte ångrar. Det är jobbigt. Inte direkt minnesluckor men jag kan inte riktigt greppa minnena. Minns att jag pussade samma tjej som min roomie. Men inte varför. Dansade som en galning. Drack som en galning och fick nästan en flaska i huvet när en kille blev arg på stället vi var på.

Fy fan, jag mår dåligt bara jag tänker på det.

Jaja, kan vara skönt att rensa sig lite nån gång i halvåret.

Har ju som sagt Max och Hannes här. De städar huset idag. Deras betalning för att de får bo här gratis denna veckan. Ganska nice att ha 2 svenskar här som städar och som jag kan snacka svenska med när jag är bakis.

Som det känns nu kommer jag stanna hemma ikväll. Ringa Lucy och höra om hon vill hänga lite. Annars kanske jag drar ut. Men då får jag nog sova lite först.

Nu ska jag och Max tvätta.

Puss
Beppe

En snabbis, tack!

Svar till min käre fader: just nu är jag för slö för att gästblogga. Är lite trött och har en del att ordna med innan jag kan börja spy ord igen. Men räkna med mig snart.

Vad gör jag om jag skulle falla för en liten kvinna här? Jag kan inte stanna här så länge. 1 år i Kanada och vet inte hur länge i Calgary. Jobbigt. Nästan så att jag gör det bara för att jag inte får. Ni vet, när man kan få nåt är det inte lika intressant. Men om man inte kan få det är det mer intressant. Eller hur? Känns som en dum idé att skaffa flickvän här, men samtidigt är det jäkligt lockande bara för att jag inte borde. Fattar ni?

Ikväll kommer Toms kompisar på besök. De spelar i ett band som turnerar genom Kanada och gör en liten avstickare till New York med. Vi kommer få VIP biljetter! Woohoo!

Vad händer annars? Det snöade idag. Knappt några löv kvar på träden. Jag måste tvätta. Jag ska handla lite ravioli för det är jag sjukt sugen på. Sen blir det öl ikväll! Gott!

Nu pallar jag inte mer. Är lite seg sen igår. Vaknade av 1 sms från Lucy igår. Hon ville att jag skulle komma till Drum & Monkey för hon skulle dit. Visade Max och Hannes stan. Drack öl. Festade med lilla Lucy. Kom hem sent. Somnade ännu senare (4). Vaknade tidigt (10) och har varit seg idag.

Puss
Beppe

Gratulationeringar brushan!

Nu kan jag berätta lite nyheter.

Jag har besök av 2 svenskar just nu. Max och Hannes. Skumt att snacka svenska! Märker att jag tappar lite ord i och med att jag inte snackar annat än engelska och till och med tänker på engelska nu.

Visade dem lite av Calgary idag. Tog tåget ner på stan och visade dem lite.

De har väldigt få kontrollanter på tågen här. Så för det mesta kan man åka gratis. Men om man åker fast får man böter. Denna gången tänkte jag att det är lika bra att betala. Det gjorde Hannes med. Men inte Max. Vad händer? Jo, vi blir kontrollerade direkt! Fick hoppa av vid nästa stop och köpa biljett till Max. Han kom undan tack vare att han var utlänning. Blev lite uppläxad dock!

Jag blev uppringd av Future Shop idag. De förklarade att de har kämpat med mina svenska referenser. Men att de skulle kolla upp det idag och imorgon och ringa mig då. Vilket känns bra. Varför skulle de gå igenom allt det besväret om de inte vill anställa mig? Så förhoppningsvis har jag ett jobb innan veckan är slut.

Livet går på som vanligt i Calgary. Jag älskar det! Hösten är här och det är ganska kallt. Lite storm idag till och med. Men det var över på en timme.

Ikväll ska jag dra ut på stan och fira min lillebror Hampus födelsedag. Han är ju inte här så jag får fira åt honom med!

Ingen fancy mat idag. Bara lite spaghetti och pastasås. Inte för att jag brukar göra fin mat men lite bättre än så här brukar det bli.

I helgen är det thanksgiving. En STOR högtid här. Vi ska ha en thanksgiving middag i huset nån gång i helgen. Sen på måndag ska jag åka med släkten och käka thanksgiving middag igen. Gott!

Om jag får tag på biljetter ska jag även gå och se Calgary Flames mot Vancouver Cannucks. Men först blir det lite griller på torsdag. Måste hyra dem dock har inte köpt några skridskor än. Men det kommer.

Nu måste jag passa maten och käka.

Puss
Beppe

RSS 2.0