Nu jävlar blir det kallt!

Kollat upp vädret för helgen. Ja, ni som känner mig vet att jag aldrig bryr mig om det. Men vädret är typ alltid detsamma här så det är ganska pålitligt. Temperaturen ska krypa ner till -25 grader i helgen! Fy, fan! Gäller att klä sig varmt!

I veckan hängde jag med Casey, min första kanadensiska polare. Han bor i Lethbridge. Hans föräldrar bor i Calgary och han var hemma över helgen och stannade till tisdag. Sen drog han tillbaka till Lethbridge för att sedan dra vidare till Phoenix och Mexico i ett par veckor. Men han kommer vara tillbaka när brorsan kommer!

I måndags gjorde jag så bra ifrån mig att jag belönades med en guldpenna. Om man säljer $600 förlängd garanti får man en penna och Store managerns ögon. Hade en grym dag i måndags. Tjänade $250 och alla mina siffror var bättre än vad som förväntas. Fick tisdagen ledig. Igår kom "The Don" store managern fram till mig och skulle visa mig mina siffror. Var lite nervös för sist var det ett par kategorier som inte var så bra. Men han bara visade mig och sa var jag låg till. Låg först i alla kategorier utom en. Och det efter en månad på jobbet. För övrigt har jag snart jobbat in även den kategorin jag inte ledde. Han sa att om jag bara förbättrar den kategorin kommer de inte ha något val än att behålla mig efter jul. Han gav mig en siffra jag måste nå och det gjorde jag idag. Bara att behålla den där och till och med förbättra den.

Lite senare samma dag gick jag in på kontoret för att hämta en grej. Där stod han och snackade med en höjdare från distriktet. Han presenterade mig och sa: "Det här är Beppe, han är en av våra säsongsanställda. I måndags förtjänade han en guldpenna och han leder sin avdelning i allt utom en kategori, och han lovade mig att förbättra den. Jag tror att han kommer vara top 10% i företaget!" Wooosh! Snackade kort med distrikts höjdaren sen var det bara tillbaka ut och fortsätta tjäna pengar.

Imorgon är det löning, ska träffa en kompis som varit iväg i ett par veckor. Hon har varit i Nova Scotia och hälsat på släkt och vänner. Nu är hon tillbaka i stan över helgen så vi ska väl hitta nån pubajävel nånstans och ta oss några ölar.

I tisdags åkte även Sophie hem. Saknar tösen redan. Hon är nog den i huset som jag känner mig närmast. Men hon har inte varit hemma knappt på ca 1,5 år så man kan ju förstå att hon vill åka hem.

Julen närmar sig ganska så raskt. De flesta husen här är pyntade med belysning och helvete. Så fort jag köpt min kamera ska jag ta lite bilder på omgivningen och lägga upp. Borde ha tillräckligt nästa lön. Denna lönen kommer vara ca dubbelt så stor som förra så jag kan lägga undan 3-400 till kameran och lika mycket till nästa så har jag en fin kamera att klicka av på lilla Calgary. Synd bara att jag inte hade en kamera att ta kort när löven var gula och gröna. Stan var definitivt finare då. Men det kommer ju en vår osv bla bla bla.

Har upptäckt Lastfm.se en förbannat bra internetradio. Grymt bra om man vill hitta ny musik! Bara att knappa in sina favorit band och så letar den upp artister som påminner om det band du knappa in och sen spelar den en massa låtar från olika band!

Får väl se om det händer nåt skoj i helgen. Annars får ni nog vänta en vecka på nästa kladd

Tack och kyss
Beppe

Nytt försök

Nu börjar jag ett nytt försök med min blogg. Jag ska göra en kortare updatering varje vecka. Skitsamma om inget har hänt. Är jäkligt stressad nu, jobbar som ett as. Har jobbat 6 dagar denna veckan. Övertid varje dag. I fredags tjänade jag 277 dollar! Ca 1800 sek! Trodde att jag tjänade 240 dollar i mitt förra inlägg men kollade upp siffran igår och det var $277.45!!!

Sitter och lyssnar på Kent och kollar ut genom fönstret på snön som faller. Har fallit med ganska bra fart i ett par timmar nu. Har inte haft tid eller råd att festa sen förra helgen. Löning nästa helg. Då ska jag se lite hur mycket jag tjänade ihop och kanske snart kunna köpa mig en liten julklapp. Den där kameran jag kollat på ett bra tag nu! Jämförde precis med att köpa i USA och jag sparar inget på det. Ungefär samma priser i Kanada och jag får dessutom rabatt. Betalar inköpspriset plus 10%!

Har lite tankar om vad jag ska göra när jag kommer hem till gamla Svea. Hänger nog hemmavid ett litet tag. Drar till Stockholm ett tag. Söker jobbi Norge, flyttar dit några månader. Drar ut på en Europa turné och kanske jobbar lite här och var. Hälsar på lite kompisar jag har lite här och var på kontinenten. Sen hem igen ett litet tag. Kanske jobba i Sverige, kanske i Norge. Sen Australien. Sen får vi se. Det är detta jag vill göra de närmsta åren i alla fall. Tror inte jag vill gå i skola. Om jag pluggar mer blir det något med resor. Känns som om det är det jag vill göra. Blir så jäkla rastlös om jag stannar för länge på samma fläck. Måste röra på mig.

Dags för mig att börja leta mer kompisar i den här stan känner jag. Har bara mina roomies och deras kompisar och ett par andra här i stan. Men hänger mest bara med mina roomies. Så jag hittar gärna lite fler gäng att hänga med.

Ska nog ge mig ut på en eftermiddags promenad snart. Har lite att göra först så jag avrundar väl här.

Puss
Beppe

Julstress till salu!

Jobbet går bara bättre och bättre. Slutade på $240 i provision igår. Ska knalla iväg till jobbet så fort jag käkat färdigt igen. Jobbar 6 dagar varje vecka fram till jul. Den 6e dagen är frivillig. Bara för att jag vill tjäna pengar! Inte en enda dag denna veckan jag tjänat mindre än $110! Dessutom snackade jag med en kille i kamera avdelningen. Han rekommenderade en kamera som var något billigare. Min deal blir $550 för den så jag kan snartare än jag trodde köpa mig en bildmaskin!

Så nu hinner jag inte stanna längre. Måste palla mig iväg.

Puss puss
Beppe

RSS 2.0